Spring naar hoofd-inhoud

OWL+ project: Oproep voor docenten Frysk in het voortgezet onderwijs

Het team van het door het EU Erasmus+ programma gefinancierde OWL+ project is op zoek naar docenten Fries in het voortgezet onderwijs. Zou u aan het project willen meewerken? Er zijn drie activiteiten, waarover het team graag uw ervaring en mening wil weten. Dit zijn activiteiten die zijn ontwikkeld binnen het project 'Ownership and Leadership: Pathways for (Endangered) Languages' Use in School' (kort: OWL+ ). Het gaat om het omschrijven van een natuurlijk object (zoals een boom) en om activiteiten op het gebied van Friese geschiedenis en Friese literatuur.

Een korte omschrijving vindt u in de OWL+-flyer (pdf). Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met onderzoeksmedewerker Femke van Seijen van Mercator / Fryske Akademy via e-mail.

 

Over OWL+

In samenwerking met kennisinstituten binnen Europa - en soms zelfs daarbuiten -  werkt Mercator doorlopend aan verschillende onderzoeksprojecten. Op dit moment is Mercator/ Fryske Akademy onder meer de coördinerende partner van het project 'Ownership and Leadership: Pathways for (Endangered) Languages’ Use in School' (OWL+). De partners in OWL+ zijn het Interdisciplinary Centre for Social and Language Documentation (CIDLeS) (PT), Nord University (NO), Rēzekne Academy of Technologies (LV), en Tallinn University (EE)

De doelstelling van OWL+ is het creëren van mogelijkheden voor leerkrachten om minder gebruikte of zelfs bedreigde talen te integreren in hun onderwijsactiviteiten. Het project krijgt voor een periode van drie jaar financiering uit het Europese Erasmus+-programma Key Action 2 Partnerships for Cooperation. De expertise van de leden van het OWL+ consortium hebben betrekking op het Lets (LV), Mirandees (PT), Zuid-Saami (NO) en Fries (NL). De leermiddelen die zij ontwikkelen voor én in samenwerking mét de lokale taalgemeenschap, zijn bedoeld om het bewustzijn met betrekking tot de minder gebruikte talen te vergroten, om docenten te voorzien van adequate informatie over deze talen en om de integratie van deze talen in verschillende leercontexten aan te moedigen. 

Meer informatie over het project kunt u vinden op de OWL+ projectwebsite.