Spring naar hoofd-inhoud

Oproep voor lezingen: Taalkundedei 2024

Foto: Adonyig/Pixabay

De Fryske Akademy organiseert op vrijdag 25 oktober de 13e Dag van de Friese taalkunde. De dag is bedoeld voor iedereen die direct of indirect bezig is met de taalkunde van het Fries. Wie op die dag een lezing of presentatie wil houden, kan daarvoor een voorstel aan de organisatie sturen.

We verwelkomen voorstellen die zich richten op het Fries vanuit alle verschillende hoeken van de taalkunde. Te denken valt aan: grammatica, fonetiek / fonologie, naamkunde, lexicografie, sociolinguïstiek, psycholinguïstiek, historische taalkunde. Van student tot hoogleraar: iedereen is welkom als spreker. In de lezing kan over wetenschappelijk onderzoek worden gerapporteerd, maar presentaties van onderzoeksplannen, speculaties of van taaldatabanken zijn ook welkom.

Samenvattingen inzenden
Voor elke lezing staat een half uur (20 minuten voor de lezing, 10 minuten voor vragen ). Lezingen mogen worden gehouden in alle talen die behoren tot de West-Germaanse taalfamilie. Stuur - liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 1 augustus - een samenvatting van een halve A4, met naam en affiliatie, naar de organisatie van de Taalkundedei.

 

Zie ook: